conseils-yoga-astuce-yoga-en-vacances

YOGA OP VAKANTIE, DE IDEALE MANIER OM TE ONTSPANNEN

Je vertrekt op vakantie om je over te leveren aan dat heerlijke gevoel van het zoete nietsdoen, van lekker in het zonnetje en de warmte liggen... Geniet nog meer, dankzij yoga! Waar je ook bent, je kan yoga op verschillende plaatsen doen. Je vindt altijd wel ergens een plek waar ze collectieve yogalessen aanbieden. Een yogavakantie is de ideale manier om de heilzame effecten van dit gebruik tot in de topjes van je tenen te voelen. Uitstekend voor lichaam en geest!

 

Yogavakanties zijn helemaal in, veel vakantiedomeinen en hotels bieden tegenwoordig yogalessen aan. Aarzel niet om ze te benutten en je zomervakantie te verweven met relaxatie en meditatie...

 

Hoe doe je aan yoga op vakantie?

Aan zee of in de bergen, in binnen- of buitenland,... Waar je ook bent, je kan yoga op verschillende plaatsen doen. Je vindt altijd wel ergens een plek waar ze collectieve yogastages aanbieden.

Die stages kan je volgen in speciaal aangepaste ruimtes of, vaker nog, buiten om van het landschap te genieten en helemaal op te gaan in dat relaxerende kader. De intensieve yogastages duren vaak meerdere dagen of zelfs twee weken, met een ritme van twee yogasessies per dag. Zo leer je deze activiteit nog beter kennen, beheers je de beginselen en ervaar je ten volle de voordelen voor lichaam en geest.

Op een yogavakantie krijg je ook gezonde en evenwichtige maaltijden en een comfortabele, aangename kamer, helemaal in de geest van yoga.

 

Waarom zou je aan yoga doen tijdens je vakantie?

Yoga is uitstekend voor de gezondheid, maar ook heel heilzaam voor je geestestoestand. Door deze activiteit tijdens je vakantie te beoefenen, benut je optimaal de vele heilzame effecten van dit gebruik en kan je bovendien heel intensief aan yoga doen, tijdens speciaal ingerichte stages. De garantie op een stressloze vakantie!

 

Door aan yoga te doen tijdens je zomervakantie:

  • kan je helemaal ontspannen en genieten van de rust van de natuur
  • vind je je evenwicht helemaal terug, mede dankzij de evenwichtige biomaaltijden die je aangeboden krijgt
  • krijg je je lichaam, ademhaling en geest weer perfect in harmonie
  • zijn je batterijen weer helemaal opgeladen tegen dat je terug aan de slag moet
  • ontdek en deel je een nieuwe levenswijze
  • word je helemaal ondergedompeld in de wereld van het yoga en de verschillende varianten (ashtanga yoga, raja yoga, karma yoga, bhakti yoga...)
  • beleef je heel aangename momenten met familie of vrienden...

 

Waar beoefenen?

Voor intensieve yogavakanties kan je op tal van plekken in Frankrijk terecht, zoals de Provence, Bretagne, de Landes of de Savoie. In steeds meer vakantieoorden kan je een yogastage boeken. Voor meer informatie kan je terecht bij de toeristische dienst of de website van die plaatsen.

En voor zij die het wat verder zoeken, geen nood, yogastages vind je overal ter wereld, in het bijzonder in India, de bakermat van deze discipline.

 

Goed om te weten

Voor een yogavakantie moet je doorgaans een getraind beoefenaar zijn. Vaak wordt aangeraden om op zijn minst één of twee jaar ervaring te hebben voor je aan dit soort stage begint.

Een yogastage is ook niet altijd even goedkoop: een yogaweekje in Frankrijk kost algauw 500 tot 1000 euro per persoon, logies en twee maaltijden per dag inbegrepen.

 

Zelfs al ga je dan niet op reis, niets houdt je tegen om aan yoga te doen bij je thuis of in een club. Zo krijg je toch een beetje het gevoel dat je ergens ver weg bent...

NAAR BOVEN