conseils-yoga-bien-choisir-quel-tapis-de-yoga-choisir

YOGA-PILATES: HET JUISTE MATJE KIEZEN

Om zo comfortabel mogelijk aan yoga of pilates te doen, kunt u het beste een rustige omgeving opzoeken, en een geschikt oefenmatje meenemen. Het matje beschermt uw rug en gewrichten, en absorbeert eventuele schokken. Het is onmisbaar voor uw 'Zen-activiteiten'. Let bij het uitkiezen van een matje op de volgende aspecten: de afmetingen, de dikte en de slijtagegevoeligheid.

 

Wellness grondoefeningen

Stretching, yoga, fitness… al deze activiteiten vallen onder de zogenaamde 'wellness-oefeningen. Het zijn oefeningen die vormbehoud en ontspanning nastreven.

 

We raden u aan om voor alle zittende of liggende bewegingen een oefenmatje te gebruiken. Het beschermt uw rug en gewrichten, absorbeert eventuele schokken, en biedt u maximaal comfort. Het is onmisbaar voor uw 'Zen-activiteiten'.

 

Wat is de juiste maat, de juiste dikte, en de juiste sterkte voor mijn oefenmatje?

Voor het kiezen van het juiste oefenmatje let u op:

 

de afmetingen van het matje

Om te voorkomen dat u de grond raakt tijdens de oefeningen, kunt u het beste een matje nemen dat groter is dan uzelf.

 

de dikte

De dikte van het matje is uiterst belangrijk.

Tijdens uw ontspanningsoefeningen (yoga) kunt u het beste een dik matje gebruiken zodat u geen last heeft van de warmte, de kou of het vocht uit de grond.

Tijdens de meer dynamische oefeningen gebruikt u een oefenmatje dat dik genoeg is om eventuele schokken op te vangen.

Over het algemeen is het beter om de zachtere matjes, evenals de dikkere matjes te vermijden, omdat u hiermee sneller uw enkel, uw pols of een ander gewricht verdraait.

 

de slijtagegevoeligheid

De aanschaf van een matje hoeft geen enorme uitgave te zijn. Maar laat u niet direct verleiden door de voordeligste prijzen. Kies voor een matje dat goed blijft, ook wanneer u er veel op geoefend heeft. 

 

Nog een laatste tip: neem een matje met antislip

NAAR BOVEN