ZWEETKLEDING: WAAROM IS ZE ZO EFFICIËNT?

(1)

Om de doeltreffendheid van zweetkleding te optimaliseren, hebben we bij Domyos, met de hulp van de mensen van Decathlon Research, een nieuw productgamma ontwikkeld dat mooi voldoet aan de wensen en noden van de sportfreaks onder jullie en bij uitbreiding van elke actieveling die in vorm wil blijven. Ontdek waarom en hoe je zweetkleding moet dragen!

 

Wat is het nut van zweetkleding?

Zweetkleding, gemaakt van een niet-ademende stof, versterkt de transpiratie en dus ook het vochtverlies. Je zweet voert overtollige warmte in het lichaam af naar buiten en regelt de lichaamstemperatuur (37°C) door water te verdampen en zo de huid af te koelen. Algemeen genomen draag je deze kleding om zo veel mogelijk kilo's kwijt te raken. Een juist gebruik is wel noodzakelijk.

 

Hoe gebruik je zweetkleding?

Eenvoudigweg zweetkleding dragen volstaat niet om te vermageren! Voor een optimaal gebruik ervan moet je ze dragen bij een fysieke inspanning, liefst op regelmatige basis. Die activiteit hoeft niet per se intens te zijn. Zo gebruiken veel wandelaars een zweetband tijdens het sporten. Het is belangrijk dat je ze niet altijd en op eender welke manier draagt, want als het verlies van vocht groter is dan de opname, kan je gaan uitdrogen. Vergeet niet regelmatig te drinken tijdens het sporten!

 

Zweetkleding wordt gebruikt op middellange en lange termijn, maar niet te lang aan één stuk (zweetkleding te lang dragen kan irritatie veroorzaken en het verlies van vitamines en minerale zouten te sterk doen stijgen. Die 1% zweet is dus heel belangrijk voor een goede werking van je lichaam) zodat je de voordelen ervan beter gewaarwordt. Voor een optimaal resultaat kan je je zweetproductie meten, maar alles hangt af van de weersomstandigheden waarin je traint.

 

Wat zijn de effecten en voordelen van zweetkleding?

Het effect van zweten verhoogt door het dragen van zweetkleding. En dat kan heel wat voordelen hebben:

 

 • Als je zweetkleding draagt, ga je meer vocht verliezen. Je zal de indruk krijgen dat je gewicht kwijt bent na een fysieke of sportieve activiteit. Je verliest inderdaad vocht, dat je weer zal opnemen door te hydrateren. We willen dus benadrukken dat zweetkleding inderdaad helpt om opnieuw een slanke lijn te krijgen en de dij- en bilspieren te verstevigen, maar alleen in combinatie met lichaamsbeweging en een gezond dieet. Ze helpt niet om lichaamsvet te verminderen en spieren te verstevigen.

 

 • Wanneer je transpireert, worden er afvalstoffen verwijderd uit je lichaam. Dankzij zweetkleding gebeurt dat sneller.

 

 • Zweetkleding is perfect voor de opwarming. Ze is gemaakt van neopreen (licht en thermisch isolerend), polyamide (weinig wrijving), pvc (waterbestendig) en lycra (voornamelijk voor de zweetbanden want elastisch). Bovendien is deze kleding niet ademend en bevordert ze net daarom het vochtverlies. Ze warmt de spieren dus op, wat bij koud weer altijd welkom is, maar ze vermindert ook spiermoeheid na een inspanning.

 

 • Ze maakt de huid glad. Inderdaad, zweetkleding maakt de huid zachter.

 

 • Ze helpt tegen cellulitis (veroorzaakt door het vasthouden van water) en dus tegen de zogeheten sinaasappelhuid. Aangezien ze de bloedsomloop versnelt, maakt zweetkleding cellulitis glad en heeft ze een drainerend effect. In dat geval raden we de afslankbermuda aan.

 

De zweetkleding van Domyos: waarom is ze zo doeltreffend?

Aangezien ze niet ademt, voert zweetkleding de transpiratie niet af. Domyos heeft, in samenwerking met Decathlon Research, enerzijds aangetoond dat zweet dat niet verdampt blijft hangen op de huid en zo zorgt voor een natuurlijke rehydratatie na het sporten. Anderzijds werd de nieuwe zweetkleding van Domyos ontworpen om hyperthermie of oververhitting te vermijden of op zijn minst het risico op hyperthermie te beperken.

 

We raden dan ook aan om tijdens het fitnessen het drainerende effect van onze shorts en bermuda's eens te testen. De zweetgordel helpt dan weer om de taille en de heupen af te slanken en wordt voornamelijk gebruikt tijdens het lopen. Je kan hem dus dragen tijdens trainingen op de loopband. Tot slot is er nog het zweetpak dat het hele lichaam bedekt (vest en broek), ideaal om alle spieren op te warmen.

 

 

 

Je hebt het goed begrepen: zweetkleding van Domyos heeft echt wel resultaat en is zodanig ontworpen dat het risico op hyperthermie beperkt blijft. Gebruik de kleding wel enkel tijdens fysieke of sportieve activiteiten. Voor een optimaal gebruik van zweetkleding mag je zeker niet vergeten te drinken, maar ook voeding is belangrijk. Eet veel groenten en fruit rijk aan water (in sommige groenten of fruitsoorten zit meer of minder water: watermeloen, peer, sinaasappel, ananas, courgette, andijvie, paprika, komkommer). Twijfel je bij het gebruik van deze producten, vraag dan zeker eerst raad aan je arts (voornamelijk bij veneuze insufficiëntie of na een zwangerschap).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Vote
29,99 €*
4.67 / 5 3 Reacties
  NAAR BOVEN